Omlaag Skip to main content

Auteur Topic: Noodzakelijke (gratis) software

  • *
  • Newbie
  • Berichten: 6
  • Karma: +0/-0
    • Blog over PC problemen
Noodzakelijke (gratis) software
OP: 25 mei 2021, 17:44:17
Mogguh,

Om de PC netjes te laten draaien is er software nodig. Iedereen kent helaas wel de programma's Word en Excel van Microsoft. Deze zitten in een pakket met de naam Microsoft Office en die kan je kopen voor een godsvermogen. Nu zijn er ook programmeurs die wél kunnen programmeren en hun programma gratis aanbieden. Soms is het echt voor niets en soms vragen ze een donatie voor hun inspanningen. Ook als ze een donatie vragen kun je het programma dus voor niets blijven gebruiken. Een andere vorm is Shareware. Je mag dan het programma gebruiken maar sommige functies zijn alleen beschikbaar als je een licentie aankoopt.  Hieronder even een paar voorbeelden van dit soort programma's:
Kijk uit met installeren dat je alleen de viewer installeert.

Zoals je ziet zijn er best een hoop goede gratis programma's te krijgen. De programma's die hier genoemd zijn zijn allen vrij van virussen en/of malware.
Alleen even goed opletten bij installeren van Foxit reader dat je geavanceerde opties aanvinkt en dan de overige programma's uitvinkt.
Niet alle gratis programma's zijn zo aardig en soms worden er zijdelings programma's geïnstalleerd zonder dat hier om gevraagd is/word. Je hebt dan bijvoorbeeld ineens een extra zoekbalk in je browser en je homepagina is dan ook nog eens veranderd. Probeer deze maar weer weg te krijgen. Sommige zijn erg hardnekkig en je moet dan echt de hulp inroepen van een echte nerd om die dingen weg te krijgen. Zit je op een website met gratis software en je ziet verdacht veel reclame.... wegwezen...
  • IP logged
« Laatst bewerkt op: 26 mei 2021, 18:11:58 door Admin »
Met groeten,

Ronald

Processor AMD Ryzen 7 3700U 2.30 GHz with Radeon Vega Mobile Gfx  RAM-geheugen 16,0 GB, SSD, HDD + CD/DVD
Windows 10 Pro Versie 20H2 Build van besturingssysteem 19042.985 Windows Feature Experience Pack 12

 
Omhoog